KARDOS ISTVÁN
Általános Iskola és Gimnázium

Főoldal
Kapcsolat

| BEMUTATKOZÁS

Immár 30 éve…

Szigetszentmiklós az elmúlt 50 évben „gyarapodó” településnek számít, ez tette szükségessé, hogy az iskolák számát is növelni kellett az 1970 es évek közepén.

A tervek kezdettől testnevelés tagozatos iskoláról szóltak.

Az álom nagy volt, hatalmas tornateremmel, uszodával… És az új iskola– a 3. sz. Általános Iskola, Ballai Gáspár vezetésével – 1978-ban jogilag átadásra is került félúton a falu és a lakótelep között. Az első tanév viszontagságos volt. Iskola volt, gyerekek voltak, tantestület volt, de hát az épület nem készült el. A tanítás a Bíró Lajos és a József Attila Iskolában folyt, hol délután, hol váltott műszakban.

De a tanév vége felé végre befejeződött az építkezés, és az iskola első nyolcadikosai segítettek berendezni az épületet. Két párhuzamos osztály volt évfolyamonként. Az 1979–80-as tanév hozta meg a várva-várt új iskolaépületet és a város összes tanárának és diákjának az irigykedését, hiszen nincs szebb dolog, mint egy új iskolát birtokba venni, s azt saját arculatunkra formálni, szépíteni, az új eszközöket, padokat használni.

Az öröm persze nem tartott sokáig, mert amikor az 1975 és 1976-os születésű gyerekek eljutottak az iskoláig, már négy párhuzamos osztály indult. Megint volt tanítás délelőtt, délután, kis teremben, faházban, Acsai házban. Ez a hatalmas tanulólétszám szükségessé tette az iskola bővítését. És elkészült a második ütem… Közben az iskola nevet változtatott és Erdei Ferenc Általános Iskola néven működött tovább. Ballai Gáspár nyugállományba vonulása után Török Zsuzsa lett az iskola igazgatója. Az 1990-es évek eleje, A Nemzeti Alaptanterv bevezetése, és ami ennek a legfontosabb eleme, a pedagógiai program elkészítése új feladat elé állította az iskolát. Mindenekelőtt fel kellett tárni saját adottságainkat, meg kellett határozni az intézmény céljait. Ennek sikeressége érdekében pályáztunk az Önfejlesztő iskolák továbbképző programjára. Ekkor fogalmazódott meg bennünk a középiskola beindításának szükségessége. A terveket tett követte, így 1994-ben megkezdte tanulmányait az első középiskolai osztály, s az iskola Általános és Szakközépiskola néven működött tovább. Az idő igazolta, hogy a középiskola beindítása hiánypótló szerepet tölt be a térségben.

A 2000–2001-es tanévben Plausin Istvánné volt az iskola megbízott igazgatója, a 2001–2002-es tanévtől dr. Kiss Anna látja el az igazgatói teendőket. 2002-ben az iskola felvette Kardos István szigetszentmiklósi kántortanító nevét.

A tanulólétszám növekedése, a középiskola teljes felfejlődése megint szűkké tette az iskolát, és szükségessé vált a bővítés. 2006-tól vehettük birtokba az európai színvonalú új épületszárnyat, végre van az iskolának kulturált ebédlője, könyvtára, több számítástechnika terme. Az iskola előtti szép park pedig a városképet is szépíti.

"A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak."

Johann Wolfgang von Goethe

Kérdés vagy kérés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot! Írjon nekünk a kreta@kardosiskola.hu címre vagy keressen minket a +3624/466-905 telefonszámon, minden nap 08:00 - 14:00 óra között

Bővebb információkért kérem látogasson el a https://www.diakigazolvany.hu/igenyles/kozneveles webcímre.

Az intézmény fenntartója és működtetője:

Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ
2310 Szigetszentmiklós, ÁTI-Sziget Ipari Park I/A.

Tankerületi igazgató: dr. Pálos Annamária

Elérhetőségek:
Telefon:+3624/795-255
E-mail: szigetszentmiklos@kk.gov.hu
Honlap: www.kk.gov.hu/szigetszentmiklos

Adatvédelmi tisztviselő: Konkolyné dr. Ficzkó – Juhász Bernadett Ivett

Elérhetőségek:
E-mail: bernadett.ficko-juhasz.konkolyne[kukac]kk.gov.hu

© 2023 Kardos István Általános Iskola és Gimnázium - Minden jog fenntartva. | impresszum | adatvédelmi tájékoztató